AKTUELLT

Rapport kring anklagelser mot Yogi Bhajan

Rapport kring anklagelser mot Yogi Bhajan

Fredagen den 14 augusti 2020 släpptes en rapport som beskriver hur Yogi Bhajan (1935-2004), läraren som tog Kundaliniyogan till västvärlden, under sin tid som lärare även var involverad med vissa av sina elever på ett sätt som bryter med vår etiska kod som lärare. Sexuella övergrepp, kränkningar, maktmissbruk och annat oetiskt beteende beskrivs.

Vi är djupt ledsna att detta kunde pågå och tar starkt avstånd från all denna typ av beteende. Vi är tacksamma att dessa händelser nu har kommit fram i ljuset. Den tidsålder vi lever i nu handlar om transparens, autenticitet och sanning. Avslöjanden av alla de slag kommer vara mer och mer vanligt, och det kommer hjälpa oss som mänsklighet att ta oss framåt med mer etisk ansvarsfullhet och omsorg om varandra. Vi välkomnar detta.

Kärnan av yogan är inte enskilda lärare eller mästare, utan teknikerna som vi praktiserar. Vi lärare på Norrlands Kundaliniyogacenterer har praktiserat kundaliniyoga i mellan 8 och 25 år och är djupt tacksamma över kraften i dessa tekniker. Vi står stadiga i vår egen erfarenhet av kundaliniyogan samtidigt som vi är djupt berörda över dets om framkommit.

Det är relationen till teknikerna och styrkan i dessa som gör att vi fortsätter att förmedla dem och vi kommer att forsätta sprida dem eftersom de hjälpt och hjälper så många människor inklusive oss, till mer balans, välmående, avslappning och personlig kraft i sina liv.

Vi älskar Kundaliniyoga, och vi välkomnar dig till en trygg plats hos oss. För oss är det en självklarhet att respektera alla elever som kliver in genom våra dörrar och göra det vi har åtagit oss att göra – förmedla yogiska tekniker som verkligen behövs i dessa tider.