KLASSER & PRISER

SPORRENKLASS
"KONSTEN ATT VILA"

Vi lever i väldigt utmanande tider och många av oss upplever otillräcklighet och utmattning till större eller mindre grad. Både i vårt yrkesliv men också i det privata. Ibland tar vi till träning och annat för att vitalisera oss men det där med vila? Finns det ett utrymme till det, eller ska det helst hända sen när allt jag måste och borde är gjort? De flesta av oss har kanske inte riktigt svart bälte i att vila eller vad säger du?

En viktig aspekt med vila är också att när vi väl gör det så kanske vi inte vilar på ”rätt” sätt. Om psyket tex är trött, är det inte säkert att sova mer är den effektiva lösningen.

Så här under 8 veckor kommer vi att fördjupa oss i vilandet ädla konst. Vi kommer att utforska vad olika aspekter av oss kan behöva för typ av vila. Identifiera vilken skillnaden är tex mellan vad vi kan behöva om vi är fysiskt eller socialt eller mentalt trötta. Vi kommer att gå igenom 7 olika delar av oss och hur dessa delar kan behöva olika former av vila. Så gör vi yoga och meditationer som stöttar respektive del. Förhoppningen är att detta leder till en skönare användning av din energi och en mer tillåtande attityd till återhämtning.

Dessa klasser utgår ifrån att du kan vara helt nybörjare, att det är ok att inte var i så god fysisk form eller mjuk och rörlig (vi anpassar så det passar dig), samt att det är ok att vara just i behov av vila.

Syftet är att på yogamattan lära in tekniker som du sen enkelt kan fortsätta med hemma, med det material du får med dig.

 

I Kundaliniyogan använder vi enkla yogapositioner sammansatta i speciella serier med tydlig terapeutisk effekt. Varje klass innehåller Yogapass, andningstekniker, djupavslappning samt meditationer för att bringa kropp och själ i balans. Yogaformen är lättillgänglig och lämplig för alla, oavsett ålder och fysisk kondition. Det sägs om Kundaliniyoga att om du bara kan andas och luta åt rätt håll så får den effekt. Vi har mer än 4 000 olika yogapass att välja mellan, alltså ett veritabelt yogiskt apotek. Du får även undervisning från Ayurvedan (Indisk läke- och livskonst) infogat i kurserna.

 

Du anmäler dig via Sporrens hemsida >>>>>


START 28 SEPTEMBER
Tid: Onsdagar kl. 16.45-17.45
Antal: 8 ttf
Lärare: Maja Tellegård
Yoga på centret: Ta med mjuka, gärna vita eller ljusa kläder, som du lätt kan röra dig i och gärna en
vattenflaska med lock. Yogamattor, filtar och kuddar finns på plats.
Yoga via Zoom: Fixa gärna en fin plats hemma och ha på dig mjuka, gärna vita eller ljusa kläder, som
du lätt kan röra dig i. Gör i ordning yogamatta, liggunderlag eller dyligt, ha en filt och kudde att sitta på och sen är det bara att haka på.