KLASSER & PRISER

SPORREN KOMMUNENS FRISKVÅRDSGRUPP. ”ANTI-STRESS”

(ingår inte i kortsystemet )

Under våren fortsätter Sporren att erbjuda Kundaliniyoga med tonvikt på terapeutisk yoga för olika behov. Vi har två kortare kurser där vi fokuserar på ett tema per kurs, men i bägge är inriktningen att lära sig hantera livets påfrestningar på ett balanserat sätt. Du lär dig tekniker för att på bästa sätt skapa en skönare, mer vital och mindre stressfylld vardag. Syftet är att på yogamattan lära in tekniker som du sen enkelt kan fortsätta med hemma, med det material du får med dig.

I Kundaliniyogan använder vi enkla yogapositioner sammansatta i speciella serier med tydlig terapeutisk effekt.
Varje klass innehåller Yogapass, andningstekniker, djupavslappning samt meditationer för att bringa kropp och själ i balans. Yogaformen är lättillgänglig och lämplig för alla, oavsett ålder och fysisk kondition. Det sägs om Kundaliniyoga att om du bara kan andas och luta åt rätt håll så får den effekt. Vi har mer än 4 000 olika yogapass att välja mellan, alltså ett veritabelt yogiskt apotek. Du får även undervisning från Ayurvedan (Indisk läke- och livskonst) infogat i kurserna. Kurserna är öppna för alla oavsett tidigare erfarenhet.

TEMA 2. ANTI-STRESS
Livet är som det är, en härlig blandning mellan det som ger energi och det som stressar. Här får du utöva och lära dig tekniker som ger dig möjlighet att surfa lite skönare med det som ger press, så du kan stå stabil oavsett hur det ser ut runt dig i din vardag.
Kursen innehåller en rad Yogiska och Ayurvediska tekniker, tips och förhållningssätt till hur vi kan vända trenden från stress till vitalitet, lycka och avslappning. Du får stöd att lära dig känna igen ditt eget stressmönster och får tillgång till tekniker som kan bryta dessa mönster. Vi berör stressfaktorer, hur de påverkar kropp och sinne, sömn mm och genom yogan och meditationerna för du dig själv till en ny nivå av avslappning och vitalitet.

Antalet deltagare är begränsat till 25 personer.

Varmt välkommen!

OBS! ANMÄLAN SKER VIA SPORRENS HEMSIDA

10% Sporrenrabatt på alla kurser på Norrlands Kundaliniyogacenter
Om du inte kan komma till Sporrenklasserna så erbjuder centret alla Sporrenmedlemmar 10 % rabatt på våra vanliga träningskort samt vissa helgkurser. Du får även 10% rabatt för ayurvedakonsultationer och Sat Nam Rasayan, yogisk healing. Vissa kurser har vi anmälan på som nybörjarkurs, Yogarehab mfl och mer info finner du på hemsidan.

START 27 FEBRUARI
Tid: onsdagar kl. 16.30-17.30
Antal träffar: 6
Ta med: Mjuka, gärna vita eller ljusa kläder, som du lätt kan röra dig i och gärna en vattenflaska med lock. Yogamattor, filtar och kuddar finns på plats.
Lärare: Maja Tellegård
Frågor:  info@norrlandskundaliniyoga.se