KLASSER & PRISER

NYBÖRJARKURS- Yoga Bas
- start 15 /9

(Ingår i kortsystemet)

I ett lugnt och tryggt tempo får du genom nybörjarkursen stifta bekantskap med Kundaliniyoga och påbörja en personlig resa mot ökad hälsa till kropp och själ. Yogan delar inte upp oss i små beståndsdelar utan snarare för samman alla delar av oss till en alldeles unik enhet som är just Du.

I Kundaliniyogan använder vi enkla yogapositioner sammansatta i speciella serier med tydlig effekt på hela vår varelse. För att träna kroppen, stilla sinnet och komma i samklang med vårt inre använder vi olika tekniker; Kroppsställningar (asanas) som utövas både statiskt och rörligt. Andningstekniker, fokuspunkter och kroppslås, som rätar upp och cirkulera energi i ryggraden. Mudras, specifika hand eller armpositioner, Meditation, samt mantran som är ljud-vibrationer som påverkar vår kropp och vårt sinne på olika specifika sätt. Vi har mer än 4000 olika serier som alla levererar en speciell effekt, lite som ett yogaapotek.

I dessa klasser får du gå igenom och utforska dessa tekniker, du får undervisning om vilka effekter de olika momenten har, och får mjukt komma igång med att stärka och balansera såväl kropp som sinne. Avsikten att ge en rik personlig upplevelse tillsammans med en intellektuell förståelse för, dels Kundaliniyoga men framförallt en av dig själv. Du kommer att arbeta igenom hela kroppen, stärka nerv och körtelsystem, förbättra matsmältning mm. Du blir mjukare och starkare i kroppen, lugnare till sinnet och lär dig tekniker för klokt självomhändertagande. Perfekt för  vår stressiga värld!

Yogaformen är lättillgänglig och lämplig för alla, oavsett ålder och fysisk kondition. Du behöver inte vara vig eller vältränad eftersom allt du gör är individuellt och man börjar precis där man själv befinner sig. Dessa klasser är fantastiska för alla personer oavsett ålder och fysiskt förmåga, som vill ha lugn och mjuk yoga med inslag av små utmaningar och är även utmärkta som en påminnelse för hur teknikerna fungerar, för dig som har haft ett uppehåll och vill komma igång igen.

En nybörjarkurs är en fin grund för dig som är helt ny i Kundaliniyoga. Först går du en nybörjarkurs, sedan eller samtidigt är du välkommen att ta del av det andra utbudet på centret. Våra Temaklasser utgår ifrån att deltagarna har kunskap om de grundläggande teknikerna.

Vi har för det mesta drop in på centret men till dessa tillfällen anmäler du dig, så vi vet hur många som behöver vårt grundläggande material.

Eftersom vi får ta allt steg för steg just nu i Coronatider, så kommer vi att hålla klassen för max 12 personer på plats, men samtidigt sänder vi alla klasser via Zoom. Så för dig som hör till riskgrupp eller inte är helt frisk, eller bara inte känner dig trygg att komma, så kan vara med precis lika mycket ändå.

Vi har för den som vill, ett litet kitt med yogamatta och kudde till försäljning. Många av oss älskar våra ullmattor och om du yogar hemma och vill ha samma gosiga tillbehör som på centret bara hör av dig.

Varmt välkommen

START 15 SEPTEMBER
Tid:         Tisdagar kl. 18.00-19.15
Antal:     10 st
Ta med:   Mjuka, gärna vita eller ljusa kläder, som du lätt kan röra dig i och gärna en vattenflaska med lock.
Yogamattor, filtar och kuddar finns på plats. ( Se Corona information på centret)
Lärare:    Carina Lindberg
Kostnad: 1 450kr eller som del i terminskortet.
Frågor om yogan info@norrlandskundaliniyoga.se

Klassen är nu full, ni är välkommen att delta via Zoom!